Samen met beoogde partners de beste oplossing vinden tijdens een ontwikkeltraject blijkt een uitdagende manier van business dating te zijn en een mooi alternatief voor traditioneel tenderen.
Na 25 implementaties in de industrie vinden inkopers, engineers en leveranciers een #supplychallenge een effectief concept om de beste oplossing te vinden.

Doorontwikkeling
Maar we zijn er nog niet! We gaan de #supplychallenge door ontwikkelen tot de industrienorm voor tenderen. Een conceptteam werkt samen met een masterstudent van de TU Eindhoven aan de verfijning van het concept met bijzondere aandacht voor de aanpak (sell your package, live briefing en live clarification) en de tools (dot rating).
Naast de doorontwikkeling van het concept zal ook een uitgebreide benchmark plaatsvinden met een traditionele tender, Best Value Procurement (BVP) en Vested.

Beoordeling
Een eigentijdse koers – het vinden van de beste oplossing met de beste partner – vraagt om een eigentijdse beoordeling. In plaats van de gebruikelijke vendor rating is voor de #supplychallenge een specifieke KPI ontwikkeld nl. de dot rating.
Met de dot rating beoordeel je de oplossing en de partner met een rapportcijfer en geef je dit visueel weer met bolletjes (dots). Hierdoor zie je in één oogopslag wat de situatie is en kunnen beoogde partners prima getriggerd worden om de beste oplossing te vinden.

Anti saai
Een traditionele tender is vaak saai voor betrokkenen, immers, er is weinig ruimte voor creativiteit en de laagste aanbieder krijgt de order. Business dating is echter allesbehalve saai. Het heeft veel overeenkomsten met private dating omdat het belangrijk is aantrekkelijk te zijn voor elkaar en of dat zo is vind je gaandeweg uit (ontwikkelingstraject). Het faciliteren van dit traject en het creëren van ruimte voor creativiteit zijn cruciale succesfactoren om de beste oplossing met de beste partner te vinden. Voorschrijven, eisen en dicteren wringen met business dating. Het is tijd voor openheid, fun en uitdaging; het is tijd voor een #supplychallenge!

Paul van Veen

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search