“Responsible consumption and production”, goal 12 van de Sustainable Development Goals (SDG) van de Verenigde Naties en … prachtig toepasbaar bijvoorbeeld in de industrie! 

Responsible production

Als je verantwoordelijk wilt produceren denk je na over de gehele “life cycle” van het product; verantwoorde materialen, lange levensduur, hergebruik, geen afval, etc. De fabrikant blijft eigenaar in een circulair businessmodel zoals #payperuse en de klant gebruikt het product en betaalt voor het gebruik, bijv. per uur of per km.

Gevolg is dat de fabrikant slimme oplossingen bedenkt zoals modulaire bouw om het product te kunnen updaten of een demontabel design zodat het product “end of life” hergebruikt of gereviseerd kan worden.

Responsible consumption

Als je verantwoordelijk wilt consumeren denk je na over de noodzakelijkheid en het gebruik van het product. Het gave van een #payperuse oplossing is dat het product veel effectiever ingezet gaat worden omdat je betaalt voor het gebruik en zowel de klant als de fabrikant er belang bij heeft om een optimum te bereiken! Kortom het juiste product op het juiste moment. Dat gaat met bezit of lease niet lukken in een dynamische wereld. 

Voorbeelden

In de industrie wordt veel gebruik gemaakt van (bedrijfs-)auto’s, heftrucks, printers, scanners en gereedschappen. Deze producten lenen zich uitstekend voor #payperuse; je kunt ze immers per km, per uur of per print/scan betalen.

Waarom doen we dat nog zo weinig? Koudwatervrees! Eenmaal in het water en het begint leuk te worden want je hebt een duurzame, flexibele en slimme oplossing!

Meer weten? Kom naar onze #supplyexperience.

Paul van Veen

Recent Posts
Contact Us

We're not around right now. But you can send us an email and we'll get back to you, asap.

Not readable? Change text. captcha txt

Start typing and press Enter to search